Case Study: Online narkotikahandel på det sorte marked

Sponsoreret

Efter at USA’s regering fik bugt med Alphabay, en af de mest berygtede narkotikamarkeder på Darknet, troede de fleste af os, at det ville ende hurtigt, men næsten to år efter Silk Road-sagen bliver der stadig foretaget anholdelser i forbindelse med Alphabays websted.

Det lader til, at det ikke kommer til at stoppe lige foreløbig.

Jagt uden ende

featured postbillede CaseStudyOnlineNarkotikahandelPåDetSorteMarked JagtUdenEnde - Case Study: Online narkotikahandel på det sorte marked

Regeringsagenter arresterer stadig mennesker med forbindelse til Alphabay. De fleste af disse er forhandlere, der plejede at sælge stoffer via webportalen.

En af de nyeste omhandler Christopher Bantil, en canadisk mand, der erklærede sig skyldig i at sælge fentanyl og andre stoffer via hjemmesiden under brugernavnet “canadasunshine”.

Bantil kom uforvarende til at sælge disse stoffer til regeringsagenter. Han blev ikke arresteret før 2019, da agenter formåede at få ham udleveret. Vi er ikke sikre på, hvordan disse agenter lokaliserede ham, eller om de brugte oplysninger fra Alphabay for at finde ham.

Almindelige sager

Selvom sådanne sager var yderst sjældne dengang, dukker de nu regelmæssigt op. Før det store angreb på Alphabay kunne regeringsagenter allerede arrestere mindre forhandlere gennem målrettede køb, men den praksis har eksploderet siden.

Målrettede køb er blevet endnu mere effektive, da agenturer nu kan lægge penge ud fra bitcoin-wallets, hvilket giver meget mere effektive spor. Denne metode til at ramme sælgere på Darkweb er veletableret nu.

Mindre sager uden eksponering

featured postbillede CaseStudyOnlineNarkotikahandelPåDetSorteMarked MindreSagerUdenEksponering - Case Study: Online narkotikahandel på det sorte marked

Vi kender allesammen de store sager, der involverer store navne. En hvidvaskningscentral blev taget ned i juni, men vidste du, at der var mere end 35 forskellige forhandlere involveret i Alphabay-sagen.

Mens dette sker, bliver mange mindre leverandører taget ned uden eksponering.

En kokainhandler fra den centrale del af Californien blev anholdt en måned efter, at Alphabay blev taget ned, og kun fem eller seks uger efter denne første anholdelse var 5 andre forhandlere i søgelyset og blev i sidste ende arresteret. Tingene ser bedre ud, efter at hjemmesiden blev taget ned.

Det mislykkede bluff

Efter The Silk Road dukkede op, troede mange mennesker, at ordensmagten ville forblive magtesløs. Kryptovalutaerne ændrede alting, men det var en kort periode med mange frygtelige konsekvenser for de mennesker, der blev involveret i disse forretninger. Sagerne fortsætter stadig regelmæssigt.

Mens forretningsmodellen langsomt forsvinder på grund af alle disse regelmæssige anholdelser, er vi allerede nu sikre på, at den æra er slut. Alphabay kommer ikke tilbage, og vi mener, at det er bedre på den måde.

Frygtelige ting trivedes på den hjemmeside, og vi var fra starten stærkt imod eksistensen af siden, for ingen burde have så meget magt.

Du vil måske også syntes om...