Case Study: Hacker fra Kina Installerer Windows 98 på en iPhone 6

Sponsoreret

Os IT-nørder elsker specielle IOS og gamle brugergrænseflader, så denne historie kan sikkert vække interesse blandt vores læsere. En kinesisk hacker formåede at installere Windows 98 på en iPhone 6 Plus, og vi synes faktisk, at det er fantastisk.

Førstehåndsindtryk

featured postbillede CaseStudyHackerfraKinaInstallererWindows98påeniPhone6 Førstehåndsindtryk - Case Study: Hacker fra Kina Installerer Windows 98 på en iPhone 6

Først troede vi, at denne fyr bare kørte en emuleret version af det, en scriptbaseret emulering af en Windows-udgave fra sidste årtusind, men det var faktisk ikke tilfældet. Hackeren kunne endda aktivere de kinesiske menuer.

Historien kom først ud på det populære techfora bbs.feng.com efter at hackeren selv havde offentliggjort billederne. Han er et temmelig aktivt medlem på det forum og har modtaget masser af støtte fra sine fans.

Præstationen

featured postbillede CaseStudyHackerfraKinaInstallererWindows98påeniPhone6 Præstationen - Case Study: Hacker fra Kina Installerer Windows 98 på en iPhone 6

Vi må indrømme, at en iPhone 6 Plus har mere computerkraft end en almindelig computer fra 1998. Hvis du interesserer dig for gamle Windows-udgaver, er det her absolut den mest ekstreme og hipster ting du kan gøre. Den fuldt funktionsdygtige startmenu er virkelig imponerende.

Men i betragtning af, at de fleste skærmbilleder du ser er fejlmeddelelser, vil det nok være for irriterende til at overveje seriøst. Derudover er der den detalje, at brugergrænsefladen ikke samarbejder med touch sensorer, så det er ikke nogen fornøjelse at bruge.

Hvordan gjorde han det?

Der er mange historier rundt på internettet om, hvordan denne fyr formåede at installere Windows 98, det mest troværdige er, at han brugte en lovlig version af iDOS og installerede IO’erne oveni den.

iDOS er en emulator, som er frit tilgængelig i App Store, den er oprindeligt designet til at spille klassiske DOS-spil på Apple-enheder.

På en eller anden måde er kinesiske hackere langt foran resten af verden, når det kommer til gamle brugergrænseflader. Det er måske ikke noget vi er særligt interesserede i herhjemme, men det er stadig underholdende at høre om.

Det er ikke første gang

For et stykke tid siden hørte vi om nogen, der formåede at køre Windows 95 på en Samsung Gear, så det er ikke helt nyt for os. Vi er nu stadigvæk imponerede over, at en enkelt fyr kunne finde ud af det hele alene.

Phonearena har også rapporteret om en smartwatch-ejer, der formåede at køre PlayStation-spil på deres Android Wearable Device. Hackeren lagde selv videoer ud af uret, der kører disse spil ved at bruge lignende emuleringsteknologi.

Er du blevet nysgerrig på hvordan man får nye enheder til at køre gamle programmer? Du kan lære mere ved at besøge teknologibaserede fora, man ved aldrig hvad de fyre er i gang med.

Du vil måske også syntes om...