Alt du bør vide om PETG-filament

Sponsoreret

Vil du gerne vide mere om filament og helt specifikt PETG filament? Så kan du lære meget mere om denne type filament ved at læse med videre her.

PETG-filament er et materiale, der bruges til 3D-print. 3D-print stiger i popularitet dag for dag, da det kan bruges til mange forskellige ting. Du kan også give dig i kast med 3D-print, hvis du sætter dig ind i det. Her kan du lære mere om PETG-filament.

Hvad er PETG-filament?

PETG er en forkortelse for Polyethylene Terephthalate Glycol-modified og er en variant af PET-filament. PETG-filament er bare PET-filament tilsat glykol. Glykolen er med til at forhindre materialet i at krystallisere. Det gør, at filamentet er langt blødere, mens det også er i stand til at smelte ved en lavere temperatur.

Egenskaberne, som PETG-filamentet har, kan være en stor fordel, hvis det bruges til FDM 3D-print. FDM 3D-print er en af de mest kendte teknologier inden for 3D-verdenen. Mange kalder det også for ”trådprint” eller ”pølseprint”.

Trods den elasticitet, som PETG har, bibeholder det stadig den styrke og lagbinding, der skal til for at få et godt resultat. Du kan finde flere typer af PETG-filament.

PETG-filament er hygroskopisk

I og med at PETG-filament er hygroskopisk, optager det meget nemt fugt fra omgivelserne. Det bør derfor opbevares i en tør boks med silicagel, der kan opsamle eventuel fugt.

Har dit PETG-filament optaget fugt eller vand, kan du tørre det. Det kan du for eksempel gøre i en dehydrator til mad eller i en decideret filamenttørrer, der er beregnet til formålet.

Du vil måske også syntes om...