Forlængerledninger og sikkerhedstips

Sponsoreret

I dag har de fleste af os en masse forlængerledninger rundt omkring i vores bolig. Vi har nemlig brug for, at hele familien kan komme til et elstik. I vores dagligdag vil vi gerne kunne oplade vores computere, tablets og mobiltelefoner uanset, om vi sidder ved spisebordet, i sofaen, på sengen eller andre steder.

Men har du tænkt over sikkerheden i forbindelse med alle disse forlængerledninger, vi bruger dagligt? Her er et par tips til, hvordan du kan øge sikkerheden med forlængerledninger.

Ud med ødelagte forlængerledninger

Når både børn og voksne bruger forlængerledninger dagligt, er det et must at få gennemset alle jeres forlængerledninger af sikkerhedsmæssige grunde. Start derfor med at tjekke samtlige forlængerledninger i jeres hjem. Er der den mindste skade på dem i form af revner eller slid på isoleringen, skal forlængerledningen straks smides ud. Skader på forlængerledninger kan forårsage stød og er yderst brandfarlige.

Hav ikke forlængerledninger på gulvet

Forlængerledninger, der ligger hen over gulvet, hvor andre bevæger sig rundt, kan forårsage, at børn eller voksne måske falder uheldigt og kommer meget til skade. Sørg derfor for at de forlængerledninger, I bruger, ligger langs med væggene. Det gør også, at forlængerledningerne undgår unødigt slid ved, at der bliver trådt på dem.

Forlængerledningen skal være lang nok

Forlængerledninger må ikke hænge i luften fra stikkontakten og til eksempelvis en computer. Mindre børn, der bevæger sig rundt kan være uheldige at løbe ind i forlængerledningen, og hænger den i halshøjde, kan den forårsage stor skade.

Pak forlængerledningerne væk

Forlængerledninger, der ikke er i brug, skal pakkes væk. Derved bliver de ikke udsat for unødigt slid, og du kan samtidigt tjekke, om de stadig er i god stand.

 

Du vil måske også syntes om...