Mangler du en 3D-printer?

Sponsoreret

Mangler du en printer til 3D print? Så kan du få det hos flextex.dk, der sælger SLM Solutions solide 3D-metaprintere.

SLM Solution er et af verdens førende maskinproducenter, når det gælder metalproduktions-teknologier. Deres maskiner er baseret på additive teknologier, som gør, at den geometriske grænse for, hvad du kan bearbejde af råmaterialer, bliver flyttet. Til sammenligning blev den geometriske grænse flyttet, da man fx gik fra 3-akset bearbejdning til 5-akset.

I dag bliver denne metode kaldt 3D-metalprint, og med sådan en printer kan du producere emner med indbyggede funktioner, og som samtidig er vægtmæssigt lettere. Eksempelvis er det muligt at indbygge kølekanaler i et emne, ventilblokken kan opbygges med kanaler på kryds og tværs, og værktøjet til plaststøbning kan opbygges med kølekanaler, sådan at varmen let og hurtigt kan gennes væk fra emnet.

Det vil med andre ord samtidig sige, at tiden til produktudvikling bliver forkortet, mens det også giver besparelser på støveværktøjer. Lige nu har SLM Solutions tre maskiner på programmet, hvoraf flagskibet hedder SLM 500. Den har fire lasere, der alle kan overlappe hinanden, hvilket ingen andre 3D-metaprintere på markedet kan. Overlap betyder, at maskinen kan producere store emner, og det høje antal lasere sikrer også hurtighed.

Den store model er konstrueret med løsningen Melt Pool Monitoring (MPM), som er et overvågningssystem, der både holder styr på smelteproces og byggeproces. På den måde kan du få data, der kan bruges, hvis du skal analysere på visse uregelmæssigheder eller eventuelle fejl i det emne, du har printet på, hvis der eksempelvis skal laves kvalitetssikringsprocedurer.

Du vil måske også syntes om...