Skal jeg have en LEI-kode?

Sponsoreret

Hvis din virksomhed har et CVR-nummer, og beskæftiger sig med finansielle transaktioner, er det nødvendigt med en LEI kode. Det er lovpligtigt at have en LEI kode, hvis du ønsker at handle på tværs af de europæiske markeder. Dette inkluderer alt lige fra obligationer til aktier og andre typer af værdipapirer.

Det har været lovpligtigt siden den 3. januar 2018 for alle EU-virksomheder at have denne kode ved handel med værdipapirer. Derfor vil det ikke være muligt at købe eller sælge værdipapirer uden denne kode. En LEI-kode skal altid oplyses til banken.

Hvad koster en LEI-kode?

Hvis du skal have en LEI-kode, vil du naturligvis gerne vide, hvad det koster. Prisen kommer an på, om du skal forny din kode eller, om du skal have lavet en helt ny. Derudover varierer prisen fra udbyder til udbyder. Det er derfor værd at undersøge markedet, inden du vælger en udbyder.

Det er enkelt og ligetil at få en LEI-kode

At få en LEI-kode er hverken tidskrævende eller besværligt, selvom det måske kan virke sådan. Hos mange udbydere skal du blot angive dit CVR-nummer, hvorefter resten bliver klaret for dig. Du kan derfor have din LEI-kode på blot et par timer eller nogle enkelte dage.

Dog skal du være opmærksom på, at du skal forny din LEI-kode hvert år. Det sikrer, at alle oplysninger er opdaterede. Men hos nogle udbydere er det ligeledes muligt at få dem til at forny din kode helt automatisk, så du ikke engang selv behøver at huske på det.

Du vil måske også syntes om...