Teknologi, der skåner din krop for slid

Sponsoreret

Mange danskere lever med et handicap. Det betyder, at der også findes mange handicaphjælpere, som giver handicappede en kærlig og hjælpende hånd i hverdagen. Det kan være hjælp til at komme rundt i byen, til at besøge venner, hjælp til praktiske gøremål eller måske til at klare studierne. Hvis du er handicaphjælper, er der mange situationer, der kan belaste kroppens muskler og led. Derfor er det vigtigt, at du passer på din krop, så du undgår unødig slitage, der i værste fald kan føre til en arbejdsskade.

Få en hjælpende hånd fra en motor

At skubbe en kørestol belaster mange muskler i kroppen. Det kan give smerter i både nakke, skuldre og arme. Hvis du er handicaphjælper, kan du derfor have glæde af lidt hjælp, som kan klare noget af skubbearbejdet for dig. Der findes for eksempel en Hjælpemotor til kørestole – EasyGo Rehab, som aflaster kroppen. Motoren monteres på kørestolen og fungerer ved at skubbe og trække kørestolen, så du kan spare på kræfterne og forebygge mobilitetsproblemer og skader.

Tænk over korrekt teknik

Udover at anvende motordrevne hjælpemidler er det også vigtigt, at du tænker over korrekte arbejdsstillinger, korrekt løfteteknik osv. At være handicaphjælper er ofte forbundet med fysisk arbejde, der kan være hårdt for kroppen. Derfor er det vigtigt, at du tænker over at bruge de korrekte og mest ergonomiske teknikker. Hvis du for eksempel skal flytte en person fra sengen til kørestolen, er det bedre at skubbe eller trække personen i stedet for at forsøge at løfte.

Du vil måske også syntes om...