Fordele og ulemper ved vejtransport

Sponsoreret

Der er fordele og ulemper ved alle former for transport. Inden du foretager dit valg, er det vigtigt at kende til disse. Overvejer du at benytte dig af vejtransport, bør du læse med videre her. Her finder du nemlig de største fordele og ulemper ved denne type af transport.

Fordele ved vejtransport

En billigere transportløsning

Vejtransport er en billigere transportløsning. Hovedårsagen er, at en lastbil ikke er nær så dyr som et skib eller et fly.

Det er den mest effektive og fleksible mulighed

Selvom et fly kan flyve hurtigere, end en lastbil kan køre, er vejtransport stadig kendt for at være den mest effektive og fleksible mulighed. Dette gør sig selvfølgelig kun gældende, når det kommer til kortere og mellemlange distancer.

Fleksibilitet i tidsplaner og ruter

Fly og skibe har en fast forudbestemt tidsplan og forudbestemte ruter. Vejtransport giver derimod større fleksibilitet i forhold til leveringstider, ruter og så videre.

Maksimal sporbarhed

GPS og anden smart software gør det nemt altid at lokalisere og spore varer. Ikke nok med at det er muligt at få realtidsinformation om placeringen, så er det også nemmere at forudse eventuelle problemer såsom trafik, vejlukninger, vejret og lignende.

Ulemper ved vejtransport

Flere ulykker

Der sker flere ulykker på vejene end i luften og på vandet. Derfor er denne løsning ikke lige så sikker som de andre.

Mindre kapacitet

Selv de største lastbiler har en mindre kapacitet sammenlignet med et skib eller et fly. Du kan derfor ikke få fragtet lige så meget på én gang med denne transportform.

Du vil måske også syntes om...